Teatterin toiminta

Neuvo-teatteri lyhyesti

Neuvo-teatterin juuret alkavat vuodesta 1978, jolloin Neuvottoman näytelmäpiiri aloitti toimintansa. Vuodelta 1984 löytyy ensimmäisiä mainintoja Neuvo-teatterin järjestäytymisestä. Siitä lähtien teatteri on kasvattanut toimintaansa.
Teatterin päätoiminta painottuu kesänäytelmään Lauvanniemessä, joita on valmistettu ja esitetty jo yli 30 kappaletta. Lisäksi teemme pienempi muotoisia esiintymisiä erilaisiin tilaisuuksiin.

 

Neuvo-teatteri lukuina


Aktiivisesti toimivien harrastajien määrä on vakiintunut noin 12 henkilöön. Kesäkaudella mukana on lisäksi noin 50 innostunutta teatteriavustajaa, jotka huolehtivat yleisöstä. Kaikki toiminta on talkootyötä.
Kesänäytelmää esitetään yhdeksän (9) kertaa Haminan Lauvanniemessä, meren rannalla. Yleisöä avokatsomoon mahtuu kerralla noin 450 henkeä.
Neuvo-teatterilla on 3 kunniajäsentä; Jouko Suntio, Juhani Suni ja Eija Puhakka.

 

Harjoitukset ja tilat

Kausi aloitetaan syksyllä kansalaisopiston näytelmäpiirinä. Kevätkaudella aloitetaan kesänäytelmän harjoittelu. Harjoituspaikkana toimii tällä hetkellä Neuvottoman koulu. Keväällä, ilmojen hieman lämmettyä, siirrytään harjoittelemaan Lauvanniemeen. Lisäksi yhdistys on vuokrannut pienen tilan joka Neuvolaksi on ristitty. Neuvola toimii puku- ja rekvisiittavarastona, kokouksien pito paikkana ja yhteisenä kokoontumistilana. Välillä pidetään myös pienenpien ryhmien harjoituksia Neuvolan seinien suojassa.

 

  

  

 

 

 

 

 

 

 

  Muu toiminta

Yhdistyksen jäsenet viettävät niin paljon aikaa yhdessä, että kutsummekin harrastajaporukkaamme leikkisästi teatteriperheeksi. Teemme vuoden aikana lukuisia yhteisiä retkiä ympäri Suomen. Vierailemme eri laitos- ja kesäteatterissa ja kokoonnumme syömään yhdessä. Ennen joululomalle vetäytymistä vietämme vielä ratkiriemukkaat pikkujoulut vauhdikkaan ohjelman ja maittavan jouluaterian parissa, HYVÄSSÄ SEURASSA.